BCAA

Genius iBCAA 450g

89,00 zł
Brutto

Jedyne naturalne aminokwasy rozgałęzione uzyskane ze spiruliny w technologii NanoPure™. Wysoka przyswajalność i aktywność biologiczna.

Opakowanie
Smak
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

Genius™ Nutrition przedstawia iBCAA™ - owoc innowacyjnych metod pozyskiwania aminokwasów rozgałęzionych - NanoPure™. BCAA w fermentowanej formie, pochodzące ze spiruliny - algi morskiej, przyczyniają się do poprawy wydolności oraz regeneracji mięśniowej w sposób szczególny. Maksymalna jakość oznacza ogromną różnicę w przyswajalności, działaniu i efekcie końcowym. iBCAA™ to połączenie trzech aminokwasów: leucyny, izoleucyny i waliny, które stanowią około 40% suchej masy mięśniowej człowieka. Są potrzebne do utrzymania równowagi azotu w organizmie podczas sytuacji stresowych dla organizmu: np. diety z deficytem kalorycznym, ciężkich ćwiczeń lub urazów. Wiadomo, że aminokwasy rozgałęzione stymulują silne działanie anaboliczne, wpływają na wydajność, zwiększają gospodarkę azotową i przyczyniają się do zwiększenia beztłuszczowej masy ciała. Muszą być dostarczane z zewnętrznego źródła, ponieważ organizm nie jest w stanie ich samodzielnie wytwarzać.

Czy wiesz, że istnieje wiele metod syntetyzowania aminokwasów rozgałęzionych? Produkty różnią się pod względem proporcji poszczególnych aminokwasów oraz zawartych w nich dodatków, ale tak naprawdę kluczowe znaczenie ma jakość samych aminokwasów. Najczęstszą metodą produkcji BCAA jest proces wielogodzinnej hydrolizy kaczych piór, ludzkich włosów lub skóry zwierzęcej, przy użyciu silnych kwasów i wysokiej temperatury. W skutek tego procesu otrzymane hydrolizaty aminokwasowe poddaje się filtrowaniu, suszeniu i rafinacji, w celu uczynienia ich zdatnymi do konsumpcji w formie odżywki. To metoda produkcji znacznej większości produktów BCAA na rynku, ze względu na dobrą dostępność surowców, niskie koszty i nieskomplikowany proces produkcyjny. Często zdarza się, że produkt finalny jest zanieczyszczony alergenami i mikrotoksynami.

Inną, mniej popularną i bardziej kosztowną metodą otrzymywania BCAA jest kontrolowany proces fermentacji bakterii w laboratorium farmaceutycznym. W takim procesie nie używa się surowców pochodzenia zwierzęcego, nie stosuje się chemikaliów i wysokich temperatur. Efektem jest produkt finalny o wysokiej wartości odżywczej, pozbawiony alergenów.

Genius Nutrition™ używa wyłącznie aminokwasów otrzymanych w wyniku fermentacji. Ponadto, dbamy o najwyższą jakość surowca, z którego je uzyskujemy, dlatego w procesie produkcji stosujemy spirulinę - algę morską, naturalnie obfitującą w białka i aminokwasy. To powoduje najwyższą biodostępnośći czystość wolnych aminokwasów stosowanych w naszych odżywkach, co z kolei przekłada się na pożądane ich działanie.



SPOSÓB STOSOWANIA

Zalecana dzienna porcja: 1 miarka (5.3g) 1-2 razy dziennie. Porcję wymieszać w 150-200ml wody. Spożyć zaraz po przygotowaniu.


SKŁADNIKI

fermentowana l-leucyna, fermentowana l-izoleucyna, fermentowana l-walina, kwas askorbinowy (przeciwutleniacz), lecytyna słonecznikowa, naturalny aromat, glikozydy stewiolowe (sub. słodząca). Alergeny: może zawierać śladowe ilości mleka, jajek, ryb, skorupiaków, orzechów, glutenu, łubinu, sezamu.

tabela składu

2 Przedmioty

Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Suplement diety / środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Produkt nie powinien być spożywany przez matki karmiące i kobiety w ciąży.
Przechowywać w temperaturze pokojowej do 25°C, w suchym, ciemnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Przed użyciem zapoznaj się z treścią etykiety zawierającej informacje o produkcie.