

Najwyższa jakość i czystość kwasów tłuszczowych. Omega-3 wspomaga prawidłowe funkcjonowanie serca oraz przczynia się do prawidłowej pracy mózgu.
Omega-3 to doskonały produkt dla osób, które chcą uzupełnić dietę wysokiej jakości kwasami tłuszczowymi omega-3 otrzymanymi z oleju rybnego poprzez destylację molekularną. Zawiera 3000mg stężonego oleju rybnego, z czego 540 mg/EPA i 360 mg/DHA na 3 kapsułki.
DHA przyczynia się do utrzymania normalnych funkcji mózgu i normalne widzenie. Korzystne efekty są uzyskiwane z dzienna dawka 250 mg DHA. EPA i DHA przyczyniają się do normalnego funkcjonowania serca. Ten pozytywny efekt osiąga się dzięki dziennej dawce 250 mg EPA i DHA. Nasza formuła zawiera 540 mg DHA i EPA 360 mg na kapsułkę!
Kwasy omega-3 pomagają zapobiec chorobom, zachować młodość i poprawić nastrój. Dzięki odpowiedniej dawce kwasów tłuszczowych omega-3 unikniesz np. zwyrodnienia plamki żółtej, choroby Alzheimera, alergii czy chorób serca. Kwasy omega-3 są niezbędne zwłaszcza dla kobiet w ciąży i małych dzieci. Sprawdź, jakie właściwości mają kwasy omega-3.
Omega-3 90 softgel to wyjątkowy budulec naszych komórek. Dzięki nim błona komórkowa lepiej funkcjonuje, a to usprawnia wszystkie procesy życiowe. Nie sposób wyliczyć wszystkich korzyści, jakie nam dają kwasy omega-3.
_________________________
[1] Lawson LD, Hughes BG., 1988. Absorption of eicosapentaenoic acid and docosahexaenoic acid from fish oil triacylycerols or fish oil ethyl esters co-ingested with a high-fat meal. Biochem Biophys Res Commun. Oct 31; 156(2):960-3
[2] Henderson, W.R., Jr., et al., Oral absorption of omega-3 fatty acids in patients with cystic fibrosis who have pancreatic insufficiency and in healthy control subjects. J Pediatr, 1994. 124(3): p. 400-8.
[3] Krokan, H.E., K.S. Bjerve, and E. Mork, The enteral bioavailability of eicosapentaenoic acid and docosahexaenoic acid is as good from ethyl esters as from glyceryl esters in spite of lower hydrolytic rates by pancreatic lipase in vitro. Biochim Biophys Acta, 1993. 1168(1): p. 59-67.
[4] Nordoy, A., et al., Absorption of the n-3 eicosapentaenoic and docosahexaenoic acids as ethyl esters and triglycerides by humans. Am J Clin Nutr, 1991. 53(5): p. 1185-90.
[5] Beckermann, B., M. Beneke, and I. Seitz, [Comparative bioavailability of eicosapentaenoic acid and docasahexaenoic acid from triglycerides, free fatty acids and ethyl esters in volunteers]. Arzneimittelforschung, 1990. 40(6): p. 700-4.
[6] Lawson, L.D. and B.G. Hughes, Human absorption of fish oil fatty acids as triacylglycerols, free acids, or ethyl esters. Biochem Biophys Res Commun, 1988. 152(1): p. 328-35.
[7] Dyerberg, J., et al., Bioavailability of marine n-3 fatty acid formulations. Prostaglandins Leukot Essent Fatty Acids, 2010. 83(3): p. 137-41.
_________________________
OMEGA-3 to wysokojakościowy olej z ryb poławianych w oceanie, przechodzący przez rygorystyczne testy jakościowe (brak jakichkolwiek zanieczyszczeń), uzyskiwany wg opatentowanej metody naturalnej, enzymatycznej koncentracji EPA/DHA. Występuje w formie biodostępnych trójglicerydów, jest stabilny i niepodatny na oksydację oraz posiada wysokie walory odżywcze.
Zalecana dzienna porcja: 3 kapsułki dziennie podczas posiłku, popić szklanką wody.
olej rybi (triglicerydy Qualitysilver®), żelatyna, glicerol (sub. utrzymująca wilgoć), mieszanka tokoferoli (antyoksydant), ekstrakt z rozmarynu (przeciwutleniacz), lecytyna słonecznikowa (lubrykant). Alergeny: może zawierać śladowe ilości mleka, soi, jajek.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Suplement diety / środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Produkt nie powinien być spożywany przez matki karmiące i kobiety w ciąży.
Przechowywać w temperaturze pokojowej do 25°C, w suchym, ciemnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Przed użyciem zapoznaj się z treścią etykiety zawierającej informacje o produkcie.